Kékfrankos:
A borvidék legelterjedtebb, a csongrádi körzet fő fajtája. A mélyvörös színű kékfrankos határozott, markáns savai a másfél-, két évig tartó fahordós érlelés során szelídülnek bársonyossá.
Cabernet
Megtalálható a Franc és a Sauvignon is. A Cabernet borok mély rubin színűek bora ízük bogyós gyümölcsökre emlékeztet. A Franc egy-két évig tartó, a Sauvignon akár hosszabb érlelési idő után válik az ínyencek borává.
Zweigelt
A bora jellegzetes gyümölcsös zamatú, csersav dús, kiváló házasítási alapanyag, de önálló borként is megállja a helyét.
Kadarka
A kadarkát az utóbbi évtizedben nemzeti ügyként kezelték,nem véletlen tehát, hogy hungarikummá vált. A bora viszonylag könnyű, de gazdag, fűszeres illatú. Tud izgalmas, bársonyos és elegáns is lenni.