A Bokrosi Hagyományőrző Szüreti Mulatság szombaton (09.28.) kezdődik és a Csongrád központtól távol eső városrészében javában készülnek a bokrosi lakosok a száz éves hagyományokra visszatekintő rendezvényre. A Bokrosi Művelődési Házban idősek és fiatalok összefogva készítették csütörtökön (09.26.) a mulatság dekorációit – a munkálatokban németországi és belgiumi vendégek is közreműködtek.
Az óriási rendezvénysátor is áll az udvaron, a padok és az asztalok is a helyükre kerültek. A mulatság tombolájának fődíját a Vestfrost Zrt. ajánlotta fel – egy több, mint kétszázezer forint értékű borhűtőt, amiben a Csongrádi Borvidék borai is tárolhatóak. A készülődés pénteken folytatódik – amelyhez bárki csatlakozhat – és egy bokrosi bográcsgulyás elfogyasztásával zárul az előkészület.
A szombati mulatság 15 órakor kezdődik Csongrád-Bokros utcáin, ahol a csőszpárok lovaskocsikkal vonulnak fel és egy-egy állomásnál táncra is perdülnek. 16 óra 30 perckor a Szent László-templomban Dr. Topsi Bálint plébános áldja meg a szőlőkoszorút, majd 17 órakor a templom előtti kereszteződésben bokrosi ovisok és iskolások adják elő műsorukat. A rendezvény ezen része ingyenesen látogatható.

Szöveg és fotók: Révész Gábor